5) Valaistuksen perusteet ja käsitteet

Tällä kurssilla tutustumme valaistussuunnittelun mahdollisuuksiin!

  • Valaistussuunnittelun lähtökohdat
  • Erilaisia valaistuksia
  • Valaistuksen suunnittelu tilojen vaatimusten mukaan
  • Valaistuksen käsitteet, merkinnät ja tuotetieto
  • Valaistuksen ohjaaminen

Tutustu tilojen valaisun mahdollisuuksiin

Tällä kurssilla uppoudutaan valaistussuunnitteluun. Valaistuksella on valtava merkitys tilojen viihtyisyyden kokemukseen ja toimivuuteen, sillä valo toimii sekä erilaisten tunnelmien luojana että mahdollistaa työskentelyn esimerkiksi työpisteen ääressä. Lisäksi valaistus vaikuttaa myös värien kokemiseen. Eri-ikäisillä ihmisillä on puolestaan erilaiset tarpeet valaistukselle, joka on hyvä ottaa huomioon erityisesti seniori-ikäisille asukkaille tehtävässä valaistussuunittelussa, jotta tila palvelee käyttäjiään parhaalla mahdollisella tavalla.


Opettajasi


Heidi Lindholm
Heidi Lindholm

Heidi on opiskellut sisustussuunnittelijaksi Tampereen ammattikorkeakoulussa ja valon arkkitehtuuria Aalto Yliopistossa. Hän on tehnyt pitkän uran IT-alalla, mutta vaihtoi opiskelujen jälkeen sisustusalalle unelmiensa perässä.


Heidi on ollut mukana perustamassa Sisustusakatemiaa vuonna 2010 ja luentojen lisäksi hän tekee sisustus- sekä valaistussuunnittelua pääasiassa yksityiskoteihin.

“Yksi vahvuuksistani on valaistus. Onnistunut valaistus täydentää kauniin sisustuksen - huonosti toteutettuna se voi taas pilata sen täysin! Sisustaminen tarkoittaa minulle mahdollisuutta lisätä viihtyvyyttä ja estetiikkaa - eli luoda tiloja, joissa oleskeleminen on nautinto.

Opettaminen on minulle tietojen ja taitojen jakamista, innostamista ja uusien näkökulmien tarjoamista.”

Interior and lightning designer

Heidi has studied interior designing at university of applied sciences in Tampere and lightning architecture at Aalto University in Helsinki.

After a long career in IT she decided to pursue her dreams, studied interior and lightning designing and started to work in interior designing. She is also a founder and lecturer of Sisustusakatemia.

“One of my strengths is lightning. Well designed lightning completes the beautiful interior while poor designing disfigures it completely. With interior designing I can enhance cozyness and the aestethics and create rooms that provide pleasure.

Teaching is sharing know how, inspiring and giving my students new visual angles."


FAQ - Usein kysytyt kysymykset


Milloin tämä kurssi alkaa ja päättyy?
Sisustussuunnittelukoulutus alkaa heti kun olet kirjautunut sisään ja suorittanut maksun. Sinulla on maksupäivästä alkaen yksi (1) kalenterivuosi aikaa suorittaa koulutukseen sisältyvät kurssit. Voit opiskella täysin omassa tahdissasi. -Pidätämme oikeuden muutoksiin.-
Mitä jos jokin jäi askarruttamaan minua?
Ota meihin yhteyttä [email protected]!

Tämä kurssi on osa Sisustussuunnittelukoulutusta.